+47 47870770 info@unopax.no

Pressemelding

des 3, 2019

Arendal sted, 01.12.2019
Fra Unopax AS, unopax.no
Kontaktperson: Ronny Holm, daglig leder
Kontaktinfo: Tlf. +47 957 55 135, e-post rmh@unopax.no

 

Bildetekst: Ronny Holm, daglig leder i Unopax AS, viser baderomskabin med skapet UNOPAX MAXI SPLIT som er koblet til og kjører for fullt. I skapet ser vi varmefordelingen i topp og tappevann i nedre del. Toalett og sisterne ved nedre glass.

 

Innovativt fordelerskap i laboratorietest hos SINTEF

SINTEF har gjennomgått Unopax sitt innovative fordelerskap i en egen laboratorietest. Skapet kombinerer hele vann- og varmesystemet til en bolig, med en pen innbyggingssisterne til toalettet på badet. Laboratorietesten omfatter fordelerskapet i kombinasjon med rørsystemene fra hele seks anerkjente produsenter;  LK Systems, Høiax, TECE, Roth, Sanipex og Uponor.

– Markedet etterspør og forventer mer effektive måter å bygge og renovere på. Vårt fordelerskap forenkler VVS-installasjonen betydelig både for utbyggere og rørleggere, sier Ronny Holm, daglig leder i Unopax AS.

Det smarte fordelerskapet samler rørene til tappevann og varmesystem samt toalettsisternen i et pent skap på badet. Laboratorieprøvingen hos SINTEF med hele 6 anerkjente rørsystemer, gir ekstra fleksibilitet for kundene. De 6 rørsystemene er LK Systems, Høiax, TECE, Roth, Sanipex og Uponor.

Skapet har et bredt anvendelsesområde og kan brukes både i nybygg og renovasjonsprosjekter, i leiligheter, hus og hytter. Det er vanntett og kan stå i våtsone. 

– Det er ikke et eget krav til SINTEF-godkjenning, men at vi følger TEK17, som alle andre. For å trygge kundene våre, valgte vi likevel å gjennomgå laboratorietesten hos SINTEF, forteller Ronny Holm.

SINTEF ønsker å forenkle VVS-installasjonene ved å unngå feil på grunn av misforståelser når rørsystemer blandes.

– Det ligger store gevinster i å standardisere VVS-installasjonene, det gir enklere prosjektering, mer effektive byggeprosesser og færre feil. Særlig utbyggere og entreprenører er interesserte i skapet vårt, fordi det er en smart måte å løse VVS-installasjonen på, utdyper Holm.

 

Fleksible skap som tilpasses prosjektene

Skapene er svært fleksible, er skalerbare og kan leveres både prefabrikerte med ferdig innhold og tomme. Rørlegger kan selvsagt også montere rørene til tappevann, varme, vekslersystem, målere og toalett på tradisjonell måte, om ønskelig. Hele 6 rørsystemer å velge mellom gir ytterligere fleksibilitet. Det er lett å komme til komponentene og rørene, og deler kan enkelt skiftes ut, om nødvendig.

Ikke minst kan innholdet i skapet tilpasses spesifikasjonene til ethvert prosjekt etter behov.
Det forenkler arbeidet som gjøres på selve byggeplassen betydelig. Resultatet er en raskere og mer effektiv byggeprosess med færre feilkilder.

– Noen rørleggere var nok litt skeptiske i starten, men når de har sett hvor godt skapet fungerer og hvor fleksibelt det er, er skepsis snudd til entusiasme. Rørleggerfaget blir ikke forringet, slik noen har vært bekymret for. Arbeidet blir mer effektivt, forteller Ronny Holm.

 

Sparer dyrebar plass

Siden vann- og varmesystemet og vannsisternen til toalettet er samlet i ett og samme skap, krever VVS-installasjonen mindre plass. Disse installasjonene har tidligere måttet stå i et eget rom, en bod eller teknisk rom. Hver godt utnyttede kvadratmeter gir byggeprosjektet bedre byggeøkonomi. 

– Mange blir positivt overrasket over hvor pent skapet er. Skapet har en glassfront og ramme i flere utførelser. Det ser moderne ut og gir badet et estetisk løft, i motsetning til ordinære stålskap, sier Ronny Holm.

Bak den pene glassfronten skjuler dagens og morgendagens VVS-teknologi seg.

 

Bærekraftig europeisk produksjon

Produktsjef i Roth Norge, Audun Martinsen, er en av samarbeidspartnerne til Unopax:,

– Unopax er en bedrift som har klare visjoner og en strategi for å lytte til et marked i forandring. Unopax har innovative og problemløsende produkter som bidrar til en teknisk og pen design.

Unopax har administrasjon i Sarpsborg og Arendal med hovedlager utenfor Oslo. Skapene produseres på Stansefabrikken med kvalitetsglass fra Sveits. De settes sammen og fylles med innhold etter spesifikasjonene i hvert byggeprosjekt. 

Nå satser Unopax for fullt i markedet. 

– Vi har vektlagt bærekraftig europeisk produksjon. Måten vi produserer på gir den beste kvaliteten på skapene og minimalt med svinn. Med laboratorietesten fra SINTEF ligger alt til rette for at enda flere får øynene opp for de nyskapende skapene, avslutter sier Ronny Holm.

Laboratorietesten kan lastes ned på unopax.no

 

Bildetekst: Skapet UNOPAX MAXI SPLIT lukkes igjen.

 

Bildetekst: Ronny Holm med skapet UNOPAX MINI, hvor det er svært god plass til blant annet tappevann.