+47 47870770 info@unopax.no

Fant løsningen for Eplestien-prosjektet

mai 28, 2021

– Det nye fordelerskapet med sjakt fra Unopax effektiviserer måten vi bygger på

Da utbyggeren av leilighetene i Eplestien-prosjektet i Stavanger ville ha effektive og bærekraftige løsninger, ble det helt nye fordelerskapet med sjaktløsning for avløpet valgt.

Mellom epletrær og planteparseller sentralt på Tasta i Stavanger skal til sammen 107 leiligheter reise seg de neste par årene. Byggherren, Ineo Eiendom AS, og totalentreprenøren Sola Bygg AS har vektlagt innovasjon, bærekraft og effektivitet i Eplestien.


Kostnadseffektiv VVS-løsning 

Leilighetene bygges i massivtre og varmes opp av vannbåren gulvvarme fra fjernvarmesentral. Det skal være godt å bo i Eplestien. En egen app gir beboerne tilgang til å bruke felles verktøy, sportsutstyr og fellesarealer. Valget av VVS-løsninger i prosjektet er like fremtidsrettet som resten av prosjektet. 

– Jeg jobbet tidligere i VVS-bransjen, og fikk gode erfaringer med de smarte fordelerskapene til Unopax. Å samle vann- og varmefordelingen til en bolig med toalettsisternen i et vanntett skap på badet er innovativt. Det gjør VVS-installasjonenraskere, tryggere og mer kostnadseffektiv totalt sett, forteller Kåre Torkelsen, forretningsutvikler hos Sola Bygg AS.

Effektivt og bærekraftig valg for Eplestien

Til Eplestien-prosjektet valgte Sola Bygg AS og underentreprenør Simex Rør AS vårt helt nye fordelerskap, Unopax Maxi 300 Shaft. Dette er et prefabrikert fordelerskap som i tillegg til vann- og varmefordelingen har en sjakt for avløpet. 

– Det totale regnestykket med varekjøpet og installasjonen viser at å bruke Unopax sine fordelerskap er både raskere og en mer kostnadseffektivt løsning enn å bygge på tradisjonell måte. Med erfaringene vi har fra prosjekter som dette, har vi bidratt med å forbedre praktiske detaljer i den nye sjaktmodellen, sier sier Skjalg Lima, daglig leder hos VVS-entreprenøren Simex Rør AS i Stavanger.